Birkenstock is een merk met een geschiedenis die teruggaat tot de 18de eeuw. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de slippers van Birkenstock al enkele jaren bijzonder populair zijn. De comfortabele fit en de uitmuntende kwaliteit van de slippers en sandalen maken van Birkenstocks de ideale metgezel op reis. Een benoeming die zeker voor het Gizeh model van toepassing is.

De Gizeh: ideaal om mee op reis te gaan

Echte reisfanaten komen ontzettend veel en ontzettend gevarieerde omstandigheden tegen op reis. Ze wandelen doorheen onherbergzame gebieden en leggen behoorlijk wat kilometers af. Het logische gevolg daarvan is dat het niet ongewoon is om met rug- en voetproblemen te zitten. In warme landen wordt er vaak geopteerd voor flip flops of sandalen van mindere kwaliteit. Ook bij mij was dat het geval tot ik besloot te gaan voor de Birkenstock Gizeh. Dit model van het bekende bedrijf Birkenstock was een topverkoper in Europa en was ook op de catwalk geen onbekende. Waarom koos ik voor de Gizeh? De combinatie van het vrij strakke ontwerp naar Birkenstock maatstaven en de belofte van comfort.

De belofte van comfort

Over die belofte kan ik kort zijn: er is geen letter gelogen van de beweringen dat Birkenstocks comfortabel zijn. Als ik vergelijk wat mijn rug voelt met de Gizeh en hoe ze vroeger protesteerde tegen de flip flops? Dag en nacht verschil! Bovendien is de Gizeh ook een zeer duurzame schoen. Ik loop er nu al een jaar of twee mee rond zonder enig probleem. Er zijn weinig tot geen sporen van slijtage en de fit is nog alsof die nieuw is. Dat gezegd zijnde spreekt het natuurlijk voor zich dat je geen gekke dingen ermee moet doen. Het blijven sandalen en geen trekschoenen. Ga je op reis om stevige wandeltochten te ondernemen en af en toe eens ruig gebied aan te doen? Dan doet de Gizeh zeker dienst. Ben je eerder iemand die echt een backpacker is en de meest ruwe omstandigheden opzoekt? Dan is het maar logisch dat je opteert voor een echte wandelschoen.

Alles samen kan ik enkel concluderen dat ik de Gizeh zou aanraden aan iedere vrouw die op zoek is naar een comfortabele maar toch nog altijd stijlvolle schoen. Er was een tijd dat de fashionistas van deze wereld je zouden uitlachen om dergelijke sandalen maar dat is gelukkig een andere tijd en lijkt wel een andere wereld. Leve het comfort, leve de stijl en leve de Gizeh! Niet twijfelen als je er eentje tegen komt.

Meer informatie over het bedrijf Birkenstock