In de jaren ’60 en ’70 kon je je eigen geen volwaardige hippie noemen als je niet in het bezit was van een paar Birkenstock schoenen. In de jaren ’80 begonnen deze schoenen ook aan te slaan bij het medisch personeel en in de jaren ’90 claimde generatie X deze dan weer. In de 21ste eeuw worden deze zowel gedragen door hipsters als door luxueuze copycats en zijn ze heruitgevonden door fashionistas. Even de geschiedenis terzijde, er zijn vele redenen waarom de Birkenstock een echt begrip geworden is. Hun producten zijn enorm comfortabel. Het merk was eco-vriendelijk toen het nog niet gemakkelijk was om als “groen” beschouwd te worden. En tenslotte hebben de sandalen en schoenen een eenvoudige en casual uitstraling die mensen uit alle leeftijdsklassen en met een verschillende achtergronden aanspreken.

De Sleutel tot Comfort

Aangezien het comfort van schoeisel enorm subjectief is, gaan klanten die een review schrijven vaak hun beoordeling kracht bijzetten door iets neer te pennen zoals “deze schoenen waren comfortabel voor mij”. Bij Birkenstocks zijn zulke uitspraken niet nodig. Een snelle glimp op de klantenbeoordelingen van welke webshop dan ook zal aantonen hoe goed dit merk scoort voor comfort. Veel mensen ervaren dat ze een paar Birkenstock sandalen zo uit de schoendoos aan kunnen doen, zonder enig ongemak te ervaren. Maar indien je niet gewend bent aan de ingebouwde steunzool, kan het zijn dat je wat tijd nodig hebt om hieraan te wennen. Ze raden dan ook aan om het voetbed een aantal keer te buigen voor je deze voor de eerste maal past, en ook om de draagtijd te beperken tot een paar uur de eerste vijf of zes keer dat je deze draagt.

Eco-Vriendelijke, Duurzame, Herstelbare Birkenstocks

Al lang voor het verplicht werd, was het merk Birkenstock heel eco-vriendelijk. Door de jaren heen is Birkenstock blijven gebruik maken van natuurlijke materialen van hoogstaande kwaliteit die duurzaam, recyclebaar en van nature isolerend zijn. Het voetbed dat ze gebruiken in al hun producten is gemaakt van jute, latex en kurk. Hun befaamde kurken zool wordt gemaakt uit de schors van kurkeiken en dit zonder dat er een boom beschadigd of neergehaald wordt. De schors die van de eiken wordt verwijderd kan nadien namelijk gewoon weer aangroeien. Een ander aspect dat heel wat mensen leuk vinden aan de Birkenstock schoenen is dat deze volledig te herstellen en heel duurzaam zijn, zodat minder schoenen op de afvalstapel belanden en je als klant toch een beetje meer waar voor je geld krijgt. Je kan de online zoek-tool op de Birkenstock website gebruiken om een herstel-shop in je buurt te vinden. Je kan ook steeds naar Birkenstock mailen voor vragen betreffende herstel van je schoenen. Voor meer informatie, bezoek hun website waar je de contactinformatie van de klantendienst kan terugvinden.

Zijn Birkenstock Schoenen Cool en Trendy?

Natuurlijk is het antwoord afhankelijk van de persoon aan wie je dit vraagt, maar er is een leger aan fans die zullen beamen dat er maar enkele zaken bestaan die cooler zijn dan een paar Birkcenstock sandalen of schoenen. Ze houden van de traditionele, simpele look van hun legendarische Birkenstocks. Hoe meer basic, hoe beter.
En voor eenieder die nog geen fan is, neem eens een kijkje bij hun meest recente collectie. Natuurlijk lijken ze nog altijd op een Birkenstock, maar er zijn duizenden verschillende stijlen en enorme variaties in keuzes, inclusief bovenbekleding uit lakleer, suède, metallic, nubuck, leder, gevlochten of EVA; de teenslipper of gewone slipper; gespen of veters; en soms zelfs een applicatie met kralen of kirstalletjes. Voor de fans van teenslippers is de Gizeh een favoriete stijl, maar voor diegene die liever een slipper hebben, zijn er zelfs nog meer opties.

Birkenstock Schoenen Kopen

Als je shopping budget voor schoenen je enkel toelaat om aankopen te doen in de schoenen afdeling van je plaatselijke warenhuis, dan zal je het merk Birkenstock misschien een beetje prijzig vinden. Maar hun prijzen zijn goed vergelijkbaar met de meeste merken, en ze zijn eigenlijk betaalbaarder dan vele andere hoogwaardige comfortabele schoenen. Zo heeft Birkenstock de EVA Essentials modellen voor ongeveer de helft van de prijs dan de modellen in kurk en leder.